Tuesday, January 15, 2013

Tamat sudah.. Apakah?


Assalamualaikum
*kalau nak pahala free jawab la

Haaaa... tamat sudah.. Tamat apakah? Ala.. bagi mengkome-mengkome yang sedang ambil degree musti tawu apakah jenis tamat itu.. Yela.. Setengah orang da tamat da minggu lepas.. Siap berupdate home sweet home bagai.. Jeles ai taw ! 

Hahaa.. Tapi sikalang, den idok le jeles lagi.. Sebab den punye last paperrrrrrrr pong da finish.. Den dah tamatkan sem satu den dengan pelbagai kenangan.. Yeaaahhh ! Mengkome nak tawu apakah pengalaman den?

Den hidup jauh dari family den.. Yela la.. Family kat utara.. Den ni haa.. Kat selatan nuuu.. Sebelah S'pore.. Jauh kan den meninggalkan family den.. Tapi ape pong jauh dimata, dekat dihati.. Bak kate TB9 nung!

Second, den dapat peluang join ekspidisi ke China insyaAllah dalam bulan 7 ni.. Well, untuk ekspidisi ni den dapat timba banyak pengalaman.. Contoh ? Den kena menjual makanan tiap-tiap malam *ikut jadual*.. Mengkome bukan tak tawu.. Den ni suka buat kerja belakang tabir ja.. Den xsuka tunjuk muka den.. Tapi, demi menimba pengalaman, den sedekahkanla muka dan suara den ni.. Menjerit-jerit "makanan-makanan" kat setiap blok yang den melawat.

Third, den dapat menikmati zaman muda-muda den masa kat Johor.. Yela, dulu kan den duk JB.. Sekarang pun JB. Makna kata den kembali ke zaman kanak-kanak den la..

Keempat, den kehilangan dua orang yang den sayang dalam masa tak sampai sebulan.. Yaahhh.. Of course ianya meninggalkan kesan kat hati den.. Den kehilangan tempat den nak sembang bila balik kampung.. Well, I've to face it. Semoga arwah tok and tokwan tenang dekat sana.. Nanti den dtang melawat naa :)

Last maybe, den dapat tengok hat mana kawan and hat mana tak berapa nak kawan..meh! Bukan nak kata kat sapa, cuma den nampak la seorang manusia ni betul-betul ada time den tengah down amat ni.. Btw, thanks a lot.. Thanks because always be with me ;)


Ya.. Itu ja kot nak bebel harini.. Tadak idea.. Tapi nk update jugak-jugak.. ngehh~ Tak sabaq nak balik kampung.. Nk jumpa family, ayam itik.. eh??

ehsan incik google :)


Notakaki aka pesanan penaja  : 

Jangan biarkan zombi ini mengganggu anda :)


3 comments:

  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete