Wednesday, January 9, 2013

Segmen : Saya blogger negeri ......................



Assalamualaikum
*kalau nak pahala free jawab la




hah.. Lame beno teman tak menjoin segmen a.k.a kontes ni. Almaklum lah, blog pun tak terupdate, inikan nak join seme tu. Mengkome bukan tataw teman ni tengah final exam. :) Tapi disebabkan gap yang panjang untuk LAST PAYPERRRRR *alaala Jozan gitu* , teman pun join la seme ni . Kira segmen ni bertuah la jadi pilihan teman.. Ecewaaahhh!

Agak-agak mengkome la.. Teman ni blogger dari mana? London kah ?? Haha.. jauh sangat tu.. Perak kah teman ? Idok lee.. Perak tu rumah nenek teman.. Teman duduk sebelah ja.. KEDAH.. YA.. Cek oghang KEDAH!! Hijau Kuning , lambang negeri ku :) 

Nak taw area mana ? Cek dok serdang.. Haaa.. cerok manakah ? Rasa nya blom tentu semua orang kat sini taw mana cerok serdang tu.. Tapi kalau aku sebut KULIM.. Ramai taw kan ?? Ok.. Macam ni , serdang ni di bawah jajahan daerah Bandar Baharu. Kira tengah-tengah antara PARIT BUNTAR , SELAMA , KULIM.. Kira kalau mengkome nak p tempat-tempat kat atas tu dari tempat-tempat kat atas tu, mengkome akan lalu sini. *pehe dok??*

Time to promote tempat teman , mengkome suka kan kehijauan dak ? Haaa, kat sini ada tasek. *macam tempat lain xdak* Kat sini ada dataran tepi tasek :) Mengkome nak kayuh beskat ka, nak cuci mata ka , suma boleh *gatai!*  Di tambah lagi dengan kewujudan kepchi di pekan Serdang yang boleh dikatakan sebagai kebanggaan orang serdang ni. Bukan apa, kalau orang cakap ....

" Eleh, ada pa serdang nuh ??"
" Serdang ada kepchi"

kan nampak cam maju sikit.. Tadak la pekan koboi kan :)

kami ada tasek :)

 ok.. Sekarang masa untuk tag blogger rapat.. emm.. opkos.. my sepupu :) 


Done now ..
Thanks for reading guys !


notakaki : mari kita meriahkan lagi blogger KEDAH !! yeahhh..


37 comments:

  1. Jambatan sesak naik feri,
    Sampai jeti tunggu giliran;
    Jenguk sini di malam hari,
    Sambil hulur salam kenalan.

    Berterbangan dari segmen yang sama, singgah di teratak ini & sudah FOLLOW sini`;-)

    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  2. salam kenal! deno terbang dari terengganu den terus folow sini! jom la melawat ganu kita! :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa...
      na na na na na ganu kite..
      ganu best !

      Delete
  3. salam kunjugan dari segmen yang sama.. saya blogger dari perak.. :)

    kalau sudi singgah sini jap ye.. :)
    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  4. blogger selangor dtg terjah blogger kedah. hai ! salam perkenalan. awat comey benar blog ni? follow u ! jom dtg blog comot niera :)

    http://www.aisyahhumaira.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  5. salam orang kedah..suke dengaq org kedah cakap. skali skala duk ajuk member kedah cakap..syiokk jugakk... salam singgah dari blogger tganu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... ramai beno blogger ganu ni.. ganu best ! :)

      Delete
  6. Assalamualaikum...Salam perkenalan dari segmen yang sama. Cik Putih blogger dari Terengganu. Datang Ushar orang Kedah plak. Entry yng menarik...erm..Serdang mmg tak tahu kat mana. Bukan kat selangor ker.hehe..tp kulim tahu la.

    Nak tahu apa yang menarik di Tganu blehlah singgah disini

    http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  7. Dari Ngeri sembilan datang ke kedah , Harap Kedah sudi datang ke Ngeri sembilan . XD .

    http://nurhidayah-azami.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. N9.. kalau xsilap makanan sane pedas2..yeke ?

      Delete
  8. Hai awak! jom join dua GA gempak ni! :D

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/01/pre-birthday-giveaway.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  9. Singgah dari segmen y sama ^^
    dri Kelantan ^^ btw done follow awk!
    Jemput singgah sini gak yer ;)

    http://aichrah.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  10. jaa datang dari segmen yang sama...heeee... jaa blogger negeri kelantan..selamat berkenalan!

    http://www.jaakechik.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-kelantan.html

    ReplyDelete
  11. salam dari blogger KELANTAN...

    http://eediaziz.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  12. hai..blogger dari perak menjenguk di sini...

    http://azzafdzal.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  13. salam kenal.. oqg kedah check in kat sini.. hoho.. meh laa lepak2 kat sini..
    http://cikawanputih.blogspot.com/2013/01/saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    ReplyDelete
  15. salam kenal..
    i follow dari segmen yang sama.
    jemput singgah blog ciksu

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    dari kedah :D

    ReplyDelete
  16. Salam kenal..singgah dari segmen yang sama :)

    http://blueicebutterfly.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  17. dtg dari segmen sama...selamat berkenalan...saya blogger sarawak..^__^

    http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    ReplyDelete
  18. dari segmen yang sama , blogger dari perak . done follow . jemput singgah dan follow blog saya ----> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  19. hi.. yeen dari segmen yg sama
    jom terjah ke nogori plk hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  20. datang dari segmen yang sama . dah follow awak . harap awak follow blog saya ye :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete
  21. Dah lama follow sini :)

    Salam tuan blog :) Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


    http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    ReplyDelete