Friday, December 28, 2012

Al-Fatihah


Assalamualaikum
*kalau nak pahala free jawab laa

Da lama aku tak mengupdate post kan ? Bukan xdak cerita.. Cuma tadak masa.. Bukan sombong.. Tapi wifi xda.. Sian aku kan.. Tapi kali ni aku tetap berusaha untuk mendekatkan diri aku dan Mr. Lappy aku ke dinding ssemata-mata nak buat quick update ni.. Nak taw pasai pa ?

Sebelum tu , aku nak mengkome tolongla sedekahkan al-fatihah kat arwah tokwan aku yang baru je kembali kepada pencipta-Nya ada 27 Dec 2012.. Seriusly.. Tokwan da tinggalkan aku ? Wannnn !! 

yupp.. This week memang aku demam teruk.. Aku xpernah demam seteruk ni *even tak teruk mana* tapi aku menghabiskan hari-hari aku dengan tidur.. And Thursday morning, aku bangun untuk ke kelas moden fizik.. Dengan mindset sekadar untuk jawab test.. Ntah kenapa, perut aku macam terbakar-bakar.. Yupp.. Aku pikir yang aku akan pitam.. Tapi aku bertahan.. bagi aku , biarlah nak jadi pa per lepas aku jawab test..

Selesai test.. Terus aku balik bilik and baring.. Terlelap.... Bila terjaga.. Cek fon ade missedcall from my adek.. Aku pun hantar msg tanye kenapa.. Tapi xtaw kenapa, hati aku da rase xsedap.. Rase cam something happen to my family.. *no reply* Terlelap balik....Before to, set phone to vibrate mode.. Tiba-tiba my mum kol and....

Along... tokwan dah xdak.. Tokwan da meninggal..eksiden..dengan kereta

what?? Is it aku mimpi ?? Xmungkin... 

Mak.. Orang nak balik..

Tak payah la.. Nak kebumi petang ni jugak.. kalau balik pun.. esok baru along sampaikan.. Malam ni tolong bacakan yasin je  k..

........................

Mase ni la air mata aku laju.. Tambah pulak dengan selsema ..

Wannn.. Nape wan tinggal kaklong? Wan tawu xdak kaklong jauh? Tak sempat nak jenguk wan ??

Yesss.. Memang terasa kejahatan aku.. Seorang cucu yang tak dapat nak teman anta tokwan dia p kubur.. Tak sempat nak cium tokwan.. Tak sempat nak tengok tokwan langsung.. 

Wan tawu dak.. Sekarang ni pun kaklong dok nangis bila teringat tokwan..  Bila nak tido je.. Teringat kat wan.. And kaklong nangis.. wan.. Kak long xkuat wan.. 

Wan.. wan ingat dak.. Dulu.. masa tok sakit.. kita same-same bangun masak sahur.. Pas tu wan goreng papadom sampai hangit..wan ingat tak ? Mase kaklong kecik-kecik dulu.. Kaklong rajin mandi ramai-ramai.. Sebab nak terjun dalam kolam tuu.. Pas tu tokwan marah bila air keroh.. Tapi kitorang cakap sabun jatuh dalam tu.. Wan ingat tak? 

Tokwan ade ajar kaklong kupas kelapa guna gunting besar tu..Tokwan marah bila kaklong tak boleh nak kupas kelapa tu.. Tokwan marah bila kaklong lambat kukur kelapa tu.. Tokwan marah bila kaklong lambat hidang makanan.. tokwan marah kalau kaklong lambat pakai telekung bila tokwan jadi imam.. ;( Wan.. lepas ni sape nak marah kaklong lagi ? Sape nak tegur bila kaklong lambat hidang makanan tengahari.. Masak nasi keras?? 

Terlampau banyak kenangan dengan tokwan kann?? 

Patutla tokwan tak bagi belajar jauh-jauh.. Rupanye tokwan da nak pergi dah.. 
Patutla kaklong pun beriya nak balik haritu.. Tapi sayang.. kak long xbalik..xdapat jumpa tokwan

Tokwan.. kak long mintak maaf kalau kaklong tak dapat nak jumpa tokwan untuk kali terakhir.. Nanti kalau kaklong cuti.. Kaklong p ziarah tokwan naa :) Semoga tokwan aman kat sana..

Kaklong sayang tokwan ;')

kaklong try senyum walaupun susah.. ;)

first time kehilangan orang yg tersayang ;'( Its hard for me....



12 comments:

  1. Replies
    1. thanks... tolong doakan untuk arwah sekali ye

      Delete
  2. Replies
    1. ye,,, thanks.. tlong doakan untuk arwah ye :)

      Delete
  3. takziah .. sedekahkan al-fatihah bebanyak2..harap roh ditempatkan dikalangan orang2 beriman ..

    ReplyDelete
  4. takziah yer.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kangan orang yang beriman..Amin...

    ReplyDelete
  5. Aku pun rndu tokwan. Serius pos ni buat aku ngis. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. huu..tw xpe..
      sebak..sedih...seme ade..huuu~
      tp aku da boleh trima..
      aku redha~

      Delete