Friday, January 27, 2012

main-main : U tnye i jawab

pocoyo ni ta membawa apa2 makna. (n_N)

pagi-pagi semalam... mse bkak blog.. Tya di tag oleg beliau ni untuk menjawab teka-tekuk yg diberi...




okay, berikutnye adalah teka-tekuk dari beliau 
1. name penuh @ name i.c. korang
2. name timang-timangan .. ala name manje la senang citer ;)
3. asal mane ?
4. favourite snack atau jajan (nips, cadbury, smarties, etc)
5. satu barang atau gadjet yang korang tak boleh hidup tanpanye..
6. KFC or MacD .. kenape meyh ??
7. suke no 7 tak ? (saje tanye sebab nie mostly fav number orang) >,<
8. permainan faveret korang mase zaman kecik-kecik dulu ..
9. ciri-ciri kawan yang korang 'anti' ..
10. hehe soalan nie jahat sikit : ape perasaan korang kalau terjumpa budak kecik yang 
                     annoying .. kalau boleh, korang nak buat ape kat die .. :D
11. perasaan anda setelah dapat tahu anda di-tag :)  >jujur taw ..





ni jwapan dari Tya.. Simple

1. nama diberi dngn penuh, NUR ATHIRAH BINTI MOHAMAD
    NOOR

 2. juzt kol me teera for short

 3. berasal dari negeri yg penuh dngn padi... Kedah leteww..

 4. fevret jajan is cadburry kot.. *jarangjugakmakan  

 5. Tya ta bley idup tanpa jam *gadget ke?

 6. of coz KFC.. ta biasa dngn McD *nothing special kt mcd tu..kt KFC ade wedges..Mcd ado??

 7. no 7?? suka jugak. coz ada peristiwa yg terjadi dngn no 7 ni.. *7jan2012..xbOo bzday n meeting mista F

 8. pemainan fevret den is SUPER MARIO. Yg kat P.es one dlu tu.. *siap gelar diri queen mario n jiran as king mario lgy.. 

9. Den paling anti kawan yg kura-kura  pura-pura baik depan kita. *talam berbelas muka

 10. prasaan bila jumpa bdak kecik yg annoying?? hurwm...pegi kt budak tu n cakap " adek. adek ni 'annoy' la " n trus blh dari tempat kejadian

11. perasaan?? erwmm...rasa bangga koz ditag.. haha..

ok done... skrang tiba masa ampa plak jwab teka - tekuk dari TYA.. Simple ja..


  1. nama gelaran ampa dalam family ?
  2. status ampa ? *jujo.. xbek tipu
  3. cita-cita ampa *dari kecik smpai ampa besaq
  4. kalau diberi satu permintaan.. Apa yg ampa nak?
  5. kalau ampa nampak ada org ta zip sluar.. Apa ampa buat?? *winkwink
  6. perkara yang ampa ta suka pd laki.
  7. perkara yang ampa ta suka kt perempuan.
  8. kalau ampa pandai masak.. Apa yg ampa nk masak untuk bg family ampa mkan?? *kalau ta pndai..buat2 pandai
  9. Jika ampa menteri pelajaran.. Apa yg ampa nak buat untuk student akan dtng *pikir-pikir
  10. Kalau ampa jumpa duit kt tngah jalan.. Reaksi ampa??
  11. Last , kalau ampa diberi buat benda gila.. Apa yang ampa nk buat??
okeh. Tiba masa untuk cari mangsa soalan paparazzi nie...

mangsa-mangsa bertuahnya adalah ....

da siap nnt post la dekat blog Tya yg cute ni.. 

p/s : selamat menjawab..  Soalan ni tadak kena mengena dngan nyawa seseorang..  Sekadar menghiburkan ati..

8 comments:

  1. kena ke?? okay2.. :
    1. kat umah owang panggil yo
    2. yer law2, jujur law nie.. available
    3. nak jadi doktor (tgk darah un takut)
    4. saya nak awk.. x x.. gurau2.. nak bukak cc
    5. huhu.. astaga.. x ingin nak tgk zip owg..hak3..
    6. laki bajet hwot
    7. pompuan bajet hwot
    8. sup tulang 3 rasa
    9. ermph.. wat mcm zaman2 nabi dulu belajar
    10.usha line.. pandang kiri pandang kanan, atas rm10.. baru ambik.hak3..
    11.bakor kolej sendiri..hak3.. x x.. nak main skate kat megamall,kuantan

    ayo... dah jawab.. puas hati??

    ReplyDelete
  2. thnxs tag. nanti saya buat ek. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. http://beneathmyfaith.blogspot.com/2012/01/menjawab-soalan-paaparazi.html

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. alllaaa...hehe..
      jwb je..then anta je kt tya.. ;b

      Delete